SEPTEMBRSKO DOGAJANJE NA OŠ JERNEJ

Sv. Jernej, 18. 9. 2024 – Na Osnovni šoli Jernej smo novo šolsko leto začeli s posebnim veseljem, saj smo v svoje vrste sprejeli najmlajše učence – prvošolce, ki jih je letos kar 7. Ta dan je bil zanje še posebej pomemben, saj so prvič prestopili šolski prag in začeli svoje šolsko popotovanje, polno novih izzivov, znanja in prijateljstev.

Sprejem prvošolcev je bil srčen dogodek, za katerega so poskrbeli starejši učenci. Zanje so pripravili program, ki je bil poln pesmi, plesa in glasbe, s katerimi so najmlajšim predstavili šolsko življenje. Veselo vzdušje je pregnalo začetno tremo in strah pred neznanim, saj so prvošolci z zanimanjem spremljali dogajanje in si ob tem že pridobivali prve vtise o svoji novi šoli.

Že v prvem tednu je sledil športni dan s pohodom okoli ribnikov na Jerneju. Učenci in učitelji smo v sončnem vremenu uživali v naravi, opazovali živali in krepili prijateljske vezi. Pohod je bil odličen začetek novega šolskega leta, poln gibanja, druženja in dobre volje.

Poleg vsega dogajanja je prvošolce in drugošolce obiskal še policist, g. Peter Kovše, ki jim je prijazno spregovoril o varnosti v prometu. S svojimi nasveti in zgodbami je otroke opozoril na pomembnost previdnosti in pravilnega ravnanja v prometu, kar je vsem vlilo dodatno samozavest za varno pot v šolo.

Zapis: Silvija Kuzman

Fotografije: Katja Polanec in Monika Goričan Škerget

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost