TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK V POŠ ŽIČE

V petek, 15. 11. 2019, smo se z učenci ob dnevu slovenske hrane spomnili in pomislili na naš način prehranjevanja, kakšno hrano izbiramo ali pripravljamo in kaj jemo. S pomočjo zanimivega in srčnega lokalnega čebelarja, g. Slavka Korošca, smo se seznanili s pomenom čebel za hrano in razkril nam je marsikatero zanimivost, ki smo jo prvič slišali. Po okusnem zajtrku smo in z veliko več znanja ter zavedanja o pomenu zdravega prehranjevanja nadaljevali z delavnicami po razredih (izdelava čebelic in pravljica Pekarna Mišmaš – kamišibaj ). Učiteljica Duša je pripravila malo drugačen gibalni odmor, ki nas je ob glasbi popeljal na svež zrak in hkrati v dežele, kjer je vroče sonce in vroči ritmi. Po gibalnem odmoru smo nadaljevali z delavnicami in si obljubili, da bomo res pozorni na to, kaj in kako jemo.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost